Egyebek

Egyebek (161)

Alkategóriák

Olajos történetek (73)
Olajos történetek

Kuba Endre egykori lovászi lakos keresett meg bennünket azzal, hogy szívesen közreadná rövid írásait honlapunkon. Ezt az oldalt az ilyen történeteknek szenteljük.

 

Reméljük mások is kedvet kapnak és megosztják velünk élményeiket!

Elemek megtekintése...
Olajos történetek (1)
Olajos történetek

Kuba Endre egykori lovászi lakos keresett meg bennünket azzal, hogy szívesen közreadná rövid írásait honlapunkon. Ezt az oldalt az ilyen történeteknek szenteljük.

 Mindannyian emlékezünk arra, hogy a bányász buszokon, vagy a munkahelyi pihenőkön mennyi érdekes, többnyire vidám történet hangzott el a kollégák szájából. Itt mód van arra, hogy ne merüljenek feledésbe ezek az anekdoták. Reméljük mások is kedvet kapnak és megosztják velünk élményeiket! 

Elemek megtekintése...

Csak azért, hogy mindig tudd, mikor és hogyan indulj el otthonról!

 

 


 

 

 

Kakas pörkölt

Hozzávalók a kakas pörkölthöz:

  • egy kakas, tisztítva, feldarabolva (én a combokat, a mellet, a szárnyakat és a májat használom fel a pörkölthöz)
  • 2 nagy fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apró kockákra vágva
  • 2 evőkanál rizskorpa olaj (természetesen más zsiradékot is használhatsz, az igazán tradicionális kakas pörköltet főzők általában sertészsírt használnak)
  • 2 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 db paradicsom apró kockákra vágva
  • 1 db zöldpaprika apró kockákra vágva
  • 2 dl jó minőségű testes száraz vörösbor (vagy víz)
  • 2 dl víz
  • 2 db babérlevél
  • 2 teáskanál só
  • 10-12 tekerés színes bors

Hozzávalók a galuskához:

  • 25 dkg fehér tönkölyliszt
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 2,5-3 dl víz
  • 2 tojás
  • 2 kávéskanál só

Tavaszi raguleves

Hozzávalók: 

2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús,
negyed kg fejtett borsó, 1 zsenge újkaralábé,
negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem,
2 kanál liszt, 3 evőkanál liszt, só.

Ökörfarokleves

Hozzávalók: 

2 marhafarok,
10 dkg füstölt szalonna vagy füstölt sonka (nyers),
3 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 zeller, 1 babérlevél,
kevés kakukkfű,
2 szegfűbors, 5 szem feketebors,
1 szerecsendió virág,
1 dl fehérbor,
ételizesítő, só

Ököruszájleves

Hozzávalók: 

1 kg ököruszály,
1 l húsleves,
30 dkg leveszöldség,
késhegynyi kakukkf?,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél, 8-10 szem bors,
1 kupica konyak,
1 kanál zsír,
1 kanál liszt,
1 kanál vaj,
1 tojás,

Hozzávalók: 

4 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 közepes (50 g) vöröshagyma, felvágva
200 g marhahús, kockára vágva
3/4 csésze víz
1-1/2 Babkonzerv (sózott óriásbab, stb.)
1 doboz (140 g) paradicsompüré
1 csomó (200 g) spárgaborsó, 2 újnyi darabokra vágva
1 tubus osztriga szósz
1/4 teáskanál bors
1 nagy (300 g) ampalaya (zöld dinnye), kimagozva, vékonyra vágva

Bográcsgulyás

Hozzávalók: 

·                             80 dkg marhahús,

·                             5 dkg zsír,

·                             1 nagyobb fej hagyma,

·                             1 gerezd fokhagyma,

·                             pirospaprika, só, köménymag, majoránna,

·                             20 dkg lecsó,

·                             50 dkg burgonya,

·                             csipetkebetét.

Chili con carne

Hozzávalók: 

50 dkg darált hús(csirke vagy sertés)
1 fej vöröshagyma
2-3 cikk fokhagyma
1 nagy doboz paradicsompüré
1 doboz vörös vesebab

bors
chilipor
ízlés szerint olivaolaj

Chilis bab

Hozzávalók: 

50 dkg darálthús (sertés+marha)
25 dkg apró szemű bab
3 fej hagyma
1 leveskocka
1,5 dl étolaj
pirospaprika, bors
chili fűszerpaprika
oregano
vegeta
2 kis sűrített paradicsomkonzerv
1 doboz kukoricakonzerv

2. oldal / 12

Képviselő testület

Lovaszi cimer

Kovács Ferenc polgármester

Testületi tagok:
András Csabáné
Hóbor Róbert
Kovács Ágnes
Varga László
Léránt Ferenc
Páli Tibor

Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület

Kérjük támogassa adója 1%-ával egyesületünk tevékenységét!

Adószámunk: 18965605-1-20

 

Települési adatok

2019. január

0-17 éves 180
18-59 éves 651
60-99 éves 325

Részletes adatok...


 Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata

Étlap 2020.02.17 - 2020.02.21-ig

Étlap 2020.02.24 - 2020.02.28-ig

Bunkerlátogatás

 ovohely

Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására. 

Felnőtt belépő: 500 Ft/fő
Diák és nyugdíjas: 300 Ft/fő;
6 éves korig ingyenes
10 főtől csoportoknak: 400 Ft/fő
 
Jelentkezés: lovaszionkormanyzat(a)gmail.com
+36 30 237 1334
Joomla templates by Joomlashine