Apóka

Emlékeim ködéből ma is előlép az a vadkörtefa, amely a strand alatt terjeszkedett egykor lombos ágaival. Itt ücsörögtek 1940-ben azok a munkanélküli fiatalemberek, akik arra vártak, hogy az első kút fúrásánál valami munkát kaphassanak. A tó környékén a fű elszáradt, megsárgult a sok tétlen ember várakozása nyomán. Nekem szerencsém volt, jó fizikumú srác lévén felvettek a kútalapozásokhoz az L-1-es kúthoz dolgozni. A jelenlegi pontházak helyén kukoricaföld nyúlt el, csak egy szűk út vezetett arra a hegy irányából. Végeztünk az alapozással, aztán robbanásszerűen kezdődött itt az élet. Fuvarosok lovas kocsikkal szállították az olajipari gépeket, felszeleléseket. Távolról kíváncsiskodó gyerekek és felnőttek nézték a fejleményeket. Tanúi lehettek a születő új iparág létrejöttének.

Feneketlen tó, Geresics tóka, Geresics tó. így nevezte a népnyelv sokáig. Nevét a közeli terület tulajdonosáról, Geresics Józsefről kapta. Talán most nem is ez a fontos, hanem az, miként alakult ki ez a ma már feledésbe merülő és egyre csökkenő nagyságú tavacska.
A felfelé kapaszkodó sásos körül riadt vadkacsák röpte zavarja meg a csendet. Körülötte az elvaduló növényzet és a lerakott szemét tömege jelez valami összeférhetetlenséget. Ember járt itt valamikor!

Szűkebb tájegységünk kulturális életének egyik színfoltja a "Csönddel cserepezve" irodalmi antológia helyi bemutatója. A kötet Szemes Péter szerkesztésében jelent meg az elmúlt évben Lenti város várossá nyílvánításának 35. évfordulója alkalmából. Kiadásával teret kaptak a Pannon Írók Társasága Lenti Csoportja és a Csordás János kör tagjai, hogy bemutathassák alkotásaikat. Kölönös büszkeséggel tölt el bennünket, hogy községünk szülötte a gimnazista Lukács Iza is helyet kapott verseivel.

 Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Zalaegerszegi Katasztrófavédelmi Kirendeltség
Kirendeltségvezető

Szám: 37010/252/2015/ált. E-mail rendszerben továbbítva!

Tárgy: Meteorológiai riasztás
Ügyintéző: Kristó Gábor tű. alezredes
Telefonszám: 92/550-949

Település Polgármesterének

Székhelyén

LOVÁSZI KÖZSÉG  KÖZIGAZGATÁSI TERÜLETÉN VALÓ EBÖSSZEÍRÁSRA
Tisztelt Ebtartók!

 

Lovászi Község  közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve

2015 . február 1. – 2015 . február 28. között ebösszeírásra kerül sor.

Az ebösszeírás során az ebtartóknakebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

A Nyugdíjas klub szervezésében Bacsa Józsefné gyógytornász tartott előadást az időskori mozgásproblémákról az Olajbányász művelődési házban az érdeklődő nyugdíjasoknak. A hallgatók szinte mindannyian érintettek már az izületi panaszok, gerincproblémák valamilyen formájával, így nagy érdeklődéssel figyeltek az elmondottakra.

Új helyen a Munkaügyi Kirendeltség

A Lenti Járási Hivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy a Munkaügyi Kirendeltség épületének belső átalakítására és felújítására kerül sor, mely időtartamáig az ügyfélfogadás a Lenti Járási Hivatal (Lenti, Templom tér 11.) első emeleti tanácskozó termében kerül megtartásra.

Az áthelyezett ügyfélfogadás 2015. január 20.-ától fogadja az ügyfeleket a megszokott ügyfélfogadási időben. A felújítási munkálatok várhatóan 2015. júniusában fejeződnek be.

A költözéssel egyidejűleg a Kirendeltség telefonos elérhetősége nem változik.

Megértésüket előre is köszönjük.

Drávecz Marianna sk.
hivatalvezető  

A Kormány által támogatott Erzsébet program keretében a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 7 célcsoport számára (kiemelt figyelemmel a nyugdíjasokra, nagycsaládosokra, fogyatékkal élőkre és a  szociálisan rászorulókra) írt ki pályázatot. 

A pályázatok beadási határideje lépcsőzetesen történik, így legelőször a nyugdíjasok számára biztosított üdülési -és fürdőpályázat nyílt meg (beadási határideje: 2015.02.09.).

38. oldal / 54

Képviselő testület

Lovaszi cimer

Kovács Ferenc polgármester

Testületi tagok:
András Csabáné alpolgármester
Cseke Lászlóné képviselő
Hóbor Róbert képviselő
Kovács Ágnes képviselő
Páli Tibor képviselő
Varga László képviselő

Elérhetőség: 06-30/237-1334

Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Orsós Attila elnők
Károlyi Julianna eln.hely.
Orsós György képviselő

Elérhetőség: 06-30/393-7879

Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület

Kérjük támogassa adója 1%-ával egyesületünk tevékenységét!

Adószámunk: 18965605-1-20

 

Települési adatok

2023. január

0-17 éves 197
18-59 éves 636
60-99 éves 360
Összesen 1 193

Részletes adatok...


 Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata

Étlap 2024.04.15 - 2024.04.19-ig

Étlap 2024.04.22 - 2024.04.26-ig

 

Vasfüggöny Múzeum és Bunkerlátogatás

 ovohely

Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására. 

Felnőtt belépő: 1000 Ft/fő
Diák és nyugdíjas: 500 Ft/fő;

10 főtől felnőtt csoportoknak: 8000 Ft/csoport
Szünnap: vasárnap, hétfő
 
 Jelentkezés: bunkerlovaszi(a)gmail.com
+36 30 265 9614 (9:00 - 17:00)
Joomla templates by Joomlashine