Ha már unod a boltokban kapható porból készült szószokat, itt egy saját magad által is elkészíthető, egyszerú recept.
Hozzávalók
Elkészítés
A felaprított hagymát dinszteld meg az olajon, majd a darált húst pirítsd rajta fehéredésig. Ha már megfelelő, jöhet rá a paradicsom.Izlés szerint mehet a fűszerezés, minél több, annál jobb (persze a kakukkfűvel érdemes vigyázni!)
A tésztát főzd ki sós vízben egy kevés olajjal.
Hozzávalók:
4 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 közepes (50 g) vöröshagyma, felvágva
200 g marhahús, kockára vágva
3/4 csésze víz
1-1/2 Babkonzerv (sózott óriásbab, stb.)
1 doboz (140 g) paradicsompüré
1 csomó (200 g) spárgaborsó, 2 újnyi darabokra vágva
1 tubus osztriga szósz
1/4 teáskanál bors
1 nagy (300 g) ampalaya (zöld dinnye), kimagozva, vékonyra vágva
Hozzávalók:
· 80 dkg marhahús,
· 5 dkg zsír,
· 1 nagyobb fej hagyma,
· 1 gerezd fokhagyma,
· pirospaprika, só, köménymag, majoránna,
· 20 dkg lecsó,
· 50 dkg burgonya,
· csipetkebetét.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús(csirke vagy sertés)
1 fej vöröshagyma
2-3 cikk fokhagyma
1 nagy doboz paradicsompüré
1 doboz vörös vesebab
só
bors
chilipor
ízlés szerint olivaolaj
Hozzávalók:
50 dkg darálthús (sertés+marha)
25 dkg apró szemű bab
3 fej hagyma
1 leveskocka
1,5 dl étolaj
pirospaprika, bors
chili fűszerpaprika
oregano
vegeta
2 kis sűrített paradicsomkonzerv
1 doboz kukoricakonzerv
Hozzávalók:
1 személyre: kötelező a szalonna. Én kolozsvárit használtam, de a
vadnyugaton lehet, hogy mást kapni. Ha loptunk szárított húst, akkor az
is jöhet. 1 dl melasz, 3 fej vöröshagyma, 1 kiló bab. Én az
előfőzést kakukkfüves-bazsalikomos-chilis vízben végeztem, ezt ajánlom
másoknak is. Awww.budterence.tkpéldául borókabogyót és szerecsendiót javasol.
Hozzávalók:
6-8 szem burgonya
szalonna
vaj, só, paprika
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
15-20 dkg liszt
olaj
só
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Burgonyanyomó segítségével áttörjük és hagyjuk kihűlni.
A tésztához adott liszt mennyisége függ a burgonya minőségétől. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl kemény.
Az így áttört burgonyához hozzáadjuk a lisztet és egy kevés olajat. Az így kapott tésztát henger alakúra formázzuk és ujjnyi szeletekre vágjuk. A szeleteket kinyújtjuk kb. 2-3 mm vastagságúra és palacsinta nagyságúra, majd a gáztűzhelyre tett vaslapon mindkét oldalát megsütjük. Olajjal megkenve esetleg porcukorral megszórva és feltekerve - mint a palacsintát - tálaljuk.
Süthetjük hagyományos (nem teflon) palacsintasütőben is!
Hozzávalók:
8 db bélszínszelet,
40 dkg darált hús, fűszerezve,
vörösbor, szőlő
Elkészítés:
A bélszínszelet rostjait fellazítjuk, megtöltjük a fűszerezett darált hússal.
Felgöngyöljük, és sütőben megpároljuk.
Kisült szaftjából vörösboros mártást készítünk, melyet szőlőszemekkel ízesítünk.
Rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók:
(2 személyre)
· 40 dkg darált marhahús,
· 5 dkg füstölt szalonna,
· 25 dkg morzsolt csemege kukorica,
· 2 doboz Bonduelle vörösbab,
· 3 gerezd fokhagyma,
· só, bors, késhegynyi chillipor,
· 1 kávéskanál cukor,
· 3 evőkanál sűrített paradicsom,
· 1 nagy fej vöröshagyma,
· 5-6 db száraz hegyes erős kis chillipaprika.
Elkészítés:
Az apróra vágott füstöltszalonnát az apróra vágott vöröshagymával együtt kis olajon megpároljuk. Beletesszük a darált húst, és erős lángon, állandóan kevergetve kb. 8-10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a chilliport, a borsot, a sűrített paradicsomot, a kávéskanál cukrot, hozzáöntünk cca. 1 dl. vizet és még néhány percig tovább pároljuk.
A konzervbabot és a kukoricát óvatosan hozzákeverjük a húshoz, és együtt pároljuk kis lángon, kevergetés nélkül, hogy a bab össze ne törjön. Tálaláskor, díszítésként a tálalóendényben lévő chillibe beleszúrkáljuk a száraz chillipaprikákat, úgy hogy a hegyes végük álljon ki az ételből.
TOP-1.2.1-15-ZA1-2016-00019
Kalandozások a Kerka-völgyében
EFOP-3.9.2-16
Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben (Sajtóközlemény)
VP6-7.2.1-7.4.1.3-17
Közétkeztetés fejlesztése Lovászi községben
VP6-7.2.1-7.4.1.1-16
Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés
EFOP-3.9.2-16
Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben
TOP-3.2.1-15-ZA1-
2016-00032
Lovászi Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése
KÖFOP- 1.2.1- VEKOP- 16-
2016-00273
Lovászi Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása
EFOP-1.5.3-16-
2017-00069
Humán szolgáltatások fejlesztése a Lenti járásban
Lovászi Önkormányzat külterületi helyi közútjainak fejlesztése
TOP_PLUSZ-2.1.1-21-ZA1-2022-00007
Lovászi Gondozási Központ energetikai fejlesztése
TOP_PLUSZ-2.1.1-21-ZA1-2022-00027
Buda Ernő Körzeti Általános Iskola energetikai fejlesztése
Jánosi Zsuzsanna polgármester
Testületi tagok:
Kondákor Csabáné alpolgármester
András Csabáné képviselő
Szabó Zilia képviselő
Kománovics Péter képviselő
Páli Tibor képviselő
Simon András képviselő
Elérhetőség: 06-30/237-1334
Roma Nemzetiségi Önkormányzat
Orsós Attila elnők
Orsós Attiláné eln.hely.
Orsos Klaudia képviselő
Elérhetőség: 06-30/393-7879
2024. január
0-17 éves | 196 |
18-59 éves | 612 |
60-99 éves | 348 |
Összesen | 1 156 |
Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata
Étlap 2024.10.14 - 2024.10.18-ig
Étlap 2024.10.07 - 2024.10.11-ig