Egyebek

Egyebek (158)

Alkategóriák

Olajos történetek (73)
Olajos történetek

Kuba Endre egykori lovászi lakos keresett meg bennünket azzal, hogy szívesen közreadná rövid írásait honlapunkon. Ezt az oldalt az ilyen történeteknek szenteljük.

 

Reméljük mások is kedvet kapnak és megosztják velünk élményeiket!

Elemek megtekintése...
Olajos történetek (1)
Olajos történetek

Kuba Endre egykori lovászi lakos keresett meg bennünket azzal, hogy szívesen közreadná rövid írásait honlapunkon. Ezt az oldalt az ilyen történeteknek szenteljük.

 Mindannyian emlékezünk arra, hogy a bányász buszokon, vagy a munkahelyi pihenőkön mennyi érdekes, többnyire vidám történet hangzott el a kollégák szájából. Itt mód van arra, hogy ne merüljenek feledésbe ezek az anekdoták. Reméljük mások is kedvet kapnak és megosztják velünk élményeiket! 

Elemek megtekintése...

Rizses csoki

Hozzávalók: 

·                             50 dkg cukor

·                             50 dkg tejpor

·                             15 dkg kakaópor

·                             30 dkg puffasztott rizs (de bármilyen puffasztott gabona megfelel)

·                             2,5 dl víz 

·                             6-8 csepp aroma (amilyen ízűt szeretsz)

 

Rizses csoki 2

Hozzávalók: 

·                             50 dkg porcukor

·                             1,5 dl víz

·                             25 dkg vaj vagy margarin

·                             2 csom puffasztott rizs

·                             10 dkg szitált kakaó 

·                             50 dkg tejpor

 

Puncs

Bécsi puncs

Főzzünk le egy liter jó erős fekete teát. Kanalazzunk bele bő két deci mézet (én még mindig az erdei mézet szeretem, de más fajta is jó, természetesen, ha nem túl aromás - a narancsos méz pedig abszolút a legjobb). Öntsünk bele két deci erős, sötét rumot. Egy jól megmosott citromot és egy narancsot karikázzunk fel szép vékony, egyforma szeletekre, és adjuk hozzá a puncshoz, majd kapjon két fahéjrudat is. El tudjátok képzelni, milyen illata van? :) Melegítsük össze, és már ihatjuk is.

 

Húsleves

Hozzávalók: 

1 kg marhahús, 1 kg levescsont, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 db karalábé, 1 db zeller, néhány levél kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 2-3 db gomba, só, 5-6 szem bors, ízlés szerint darab gyömbér.

Elkészítés: 

 

A húst és a csontot hideg vízben főni tesszük, ha forr, habját leszedjük, és belerakjuk a megtisztított, felvágott zöldséget. Fűszerezzük, majd lassú tűzön puhára főzzük. Tésztával vagy maceszgombóccal tálaljuk, a húst pedig mártással adhatjuk fel.

Lovásziban a diplomatervemhez szükség volt üzemi mérésekre. Kis Gábor volt az üzemi konzulensem, aki nagyon sokat segített. Vissza kellett mennem az egyetemre, és nem tudtam befejezni a mérési naplót, mivel a gázlapok kiértékelése még nem történt meg. Abban állapodtunk meg, hogy az adatokat Gábor megküldi nekem.

Németh János a Budafai Kõolajtermelõ Vállalatnál volt geodéta az 50-es 60-as évek fordulóján. A Majsa Jóska vezette Mûszaki Fejlesztési Osztályon voltunk kollégák. James, -mert csak így hívta mindenki- Kerettyén közismert volt, közszeretetnek örvendett. Én is jó barátságba kerültem vele.

Már a KFV-s idõszakban történt, hogy egy hétfõi napon hívat magához Németh Jenõ a személyzeti igazgató. Bemegyek, és mondja, hogy Trombitás kint volt hétvégén Kerettyén, ahol mondták neki, hogy az ottlévõ nyári gyakorlatukat töltõ egyetemisták,
-a praxik- helytelenül viselkedtek, meztelenül fürödtek a strandon, hangoskodtak a telepen. Kért, hogy igazítsam a gyerekeket.

Amit egy negyedik éves olajmérnökhallgatónak igazán illik tudnia!
(Adalék ad studium dr. Szilas A. Pál professzoris)

Tisztelt hallgatók!