Kuba Endre egykori lovászi lakos keresett meg bennünket azzal, hogy szívesen közreadná rövid írásait honlapunkon. Ezt az oldalt az ilyen történeteknek szenteljük.
Reméljük mások is kedvet kapnak és megosztják velünk élményeiket!
Elemek megtekintése...Kuba Endre egykori lovászi lakos keresett meg bennünket azzal, hogy szívesen közreadná rövid írásait honlapunkon. Ezt az oldalt az ilyen történeteknek szenteljük.
Mindannyian emlékezünk arra, hogy a bányász buszokon, vagy a munkahelyi pihenőkön mennyi érdekes, többnyire vidám történet hangzott el a kollégák szájából. Itt mód van arra, hogy ne merüljenek feledésbe ezek az anekdoták. Reméljük mások is kedvet kapnak és megosztják velünk élményeiket!
Hozzávalók a kakas pörkölthöz:
Hozzávalók a galuskához:
Hozzávalók:
2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús,
negyed kg fejtett borsó, 1 zsenge újkaralábé,
negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem,
2 kanál liszt, 3 evőkanál liszt, só.
Hozzávalók:
2 marhafarok,
10 dkg füstölt szalonna vagy füstölt sonka (nyers),
3 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 zeller, 1 babérlevél,
kevés kakukkfű,
2 szegfűbors, 5 szem feketebors,
1 szerecsendió virág,
1 dl fehérbor,
ételizesítő, só
Hozzávalók:
1 kg ököruszály,
1 l húsleves,
30 dkg leveszöldség,
késhegynyi kakukkf?,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél, 8-10 szem bors,
1 kupica konyak,
1 kanál zsír,
1 kanál liszt,
1 kanál vaj,
1 tojás,
só
Hozzávalók:
4 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 közepes (50 g) vöröshagyma, felvágva
200 g marhahús, kockára vágva
3/4 csésze víz
1-1/2 Babkonzerv (sózott óriásbab, stb.)
1 doboz (140 g) paradicsompüré
1 csomó (200 g) spárgaborsó, 2 újnyi darabokra vágva
1 tubus osztriga szósz
1/4 teáskanál bors
1 nagy (300 g) ampalaya (zöld dinnye), kimagozva, vékonyra vágva
Hozzávalók:
· 80 dkg marhahús,
· 5 dkg zsír,
· 1 nagyobb fej hagyma,
· 1 gerezd fokhagyma,
· pirospaprika, só, köménymag, majoránna,
· 20 dkg lecsó,
· 50 dkg burgonya,
· csipetkebetét.
Hozzávalók:
50 dkg darált hús(csirke vagy sertés)
1 fej vöröshagyma
2-3 cikk fokhagyma
1 nagy doboz paradicsompüré
1 doboz vörös vesebab
só
bors
chilipor
ízlés szerint olivaolaj
Hozzávalók:
50 dkg darálthús (sertés+marha)
25 dkg apró szemű bab
3 fej hagyma
1 leveskocka
1,5 dl étolaj
pirospaprika, bors
chili fűszerpaprika
oregano
vegeta
2 kis sűrített paradicsomkonzerv
1 doboz kukoricakonzerv
VP6-7.2.1-7.4.1.3-17
Közétkeztetés fejlesztése Lovászi községben
204105/03306
Lovászi Olajbányász Művelődési Házban működő könyvtár szakmai eszközfejlesztése, korszerűsítése
2221-6/2019/HERMAN
A helyi gazdaság élénkítése zártkerti fejlesztésekkel
VP6-7.2.1-7.4.1.1-16
Településképet meghatározó épületek külső rekonstrukciója, többfunkciós közösségi tér létrehozása, fejlesztése, energetikai korszerűsítés
EFOP-3.9.2-16
Humán kapacitások fejlesztése térségi szemléletben
TOP-3.2.1-15-ZA1-2016-00032
Lovászi Polgármesteri Hivatal épületének energetikai korszerűsítése
KÖFOP- 1.2.1- VEKOP- 16-2016- 00273
Lovászi Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása
EFOP-1.5.3-16-2017-00069
Humán szolgáltatások fejlesztése a Lenti járásban
2020. január
0-17 éves | 174 |
18-59 éves | 647 |
60-99 éves | 337 |
Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata
Étlap 2021.03.08 - 2021.03.12-ig
Étlap 2021.03.01 - 2021.03.05-ig
Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására.