Jancsi emlékére

A sok vidám történet között álljon most itt egy nagyon szomorú, kollégánk, barátunk, Kovács János haláláról.

Jancsi a rétegnyomásmérő csoportban dolgozott, készült a nyugdíjas napokra. Tervezgette már, hogy hogyan fogja beosztani napjait, mennyi időt tölt szőlőjében, gyümölcsfái gondozásával. És elérkezett az utolsó munkanap! Társai ugyan biztatták, hogy maradjon a telephelyen, de a napsütéses időben felkapaszkodott ő is a műszerkocsira, hogy még egyszer végrehajtsa a begyakorlott munkafolyamatokat, méréseket.

Ezen a napon az Egervölgybe vezetett az útjuk, az olajmező egyik legszebb körzetébe. Egyik oldalról erdővel, a másikról szőlővel borított hegyoldal, madárdal, jó levegő. Nem csoda, hogy az ebédidő elérkeztével, míg a többiek a telepi ebédlőbe igyekeztek, kint maradt egy fa árnyékába dőlve. Tovább szőtte terveit arról, hogy mit is fog tenni a holnapi, az első nyugdíjas napon!

 

Közben a mező élete zajlott, megérkeztek az aggregátorosok az #L-206-os kútra, kútmunkálatot készítettek elő. Jancsi is odasétált hozzájuk, hogy néhány szót váltson velük, hiszen mindnyájan régi ismerősei, barátai. Felszerelték a tömlőt és megkezdték a szivattyúzást. És ekkor végzetes dolog történt! A magasnyomású tömlő levált a csatlakozóról és a kiáramló folyadék hatására félelmetes csapkodó táncba kezdett! A körülötte állók azonnal szétugrottak, menekültek előle. Elsőként Jancsi eszmélt és cselekedni kezdett! Megkerülte az ide-oda cikázó tömlőt és a kútfejszerelvényhez lépett, hogy lezárja! Nagyon jól ismert rajta mindent, hiszen munkája során naponta zárta, nyitotta, indította a kutakat. De most a sors nem így akarta! A tömlő visszacsapódott és az eszméletét vesztő Jancsit fejjel előre az akna olajos vizébe, a szerelvény csövei közé taszította!... A mentők még reménykedtek, amikor a kocsiba tették, de éjszaka a kórházban belehalt a sérüléseibe!

 

Kedves Látogatónk! Ha megállsz az #L-1 kút körül kialakított emlékpark olajos áldozatokra emlékeztető kopjafája előtt, gondolj Kovács Jancsira, aki nem tudta befejezni a legutolsó műszakját!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Képviselő testület

Lovaszi cimer

Kovács Ferenc polgármester

Testületi tagok:
András Csabáné
Hóbor Róbert
Kovács Ágnes
Varga László
Léránt Ferenc
Páli Tibor

Települési adatok

2021. január

0-17 éves 179
18-59 éves 641
60-99 éves 340

Részletes adatok...


 Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata

Étlap 2021.10.18 - 2021.10.22-ig

Étlap 2021.10.25 - 2021.10.29-ig

 

Bunkerlátogatás

 ovohely

Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására. 

Felnőtt belépő: 500 Ft/fő
Diák és nyugdíjas: 300 Ft/fő;
6 éves korig ingyenes
10 főtől csoportoknak: 400 Ft/fő
 
Jelentkezés: bunkerlovaszi(a)gmail.com
+36 30 265 9614
Joomla templates by Joomlashine