Nyomtatás

Tepertős pogácsa

hozzávalók 10 adag

1 kg finomliszt
40 dkg darált tepertő
5 dl tejföl
1 db tojás
5 dkg friss élesztő
4 teáskanál só
bors ízlés szerint
1 kk sütőpor
1 ek sertészsír
1 teáskanál fűszerpaprika
0.5 dl tej
1 db tojás (a kenéshez)

Elkészítés:

  1. Az élesztőt a langyos tejben feltuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, borsot, a sütőport, a pirospaprikát, és kicsit átkeverjük. Beletesszük a tepertőt, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a zsírt, az egyik egész tojást, és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy szép egynemű, könnyű, puha tésztát kapjunk.
  2. Azonnal lehet nyújtani, kb. jó ujjnyi vastagságúra. Nagyon éles késsel a tetejét bekockázzuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírozott  tepsibe egymás mellé, nem nagyon sűrűn rakjuk. Itt hagyjuk kelni 1 órán át!
  3.  Előmelegítjük a sütőt.  A megkelt pogácsákat a második, felvert egész tojással megkenjük, és betesszük a sütőbe aranybarnára sülni.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned