Humán szolgáltatások fejlesztése a Lenti járásban

A humán közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javításán, helyi közösségi programok megvalósításán dolgoznak Lentiben és a környező településeken

A 237,79 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatás segítségével megvalósuló „Humán szolgáltatások fejlesztése a Lenti Járásban” című projekt fő célja a társadalmi hátrányok csökkentése, a helyi közösségek társadalomszervező szerepének erősítése, a vidék népességmegtartó erejének növelése.

A meglévő közszolgáltatásokat fejlesztik szakemberek biztosításával, a szolgáltatásokhoz való hozzáférés javításával, emellett a hátrányos helyzetű célcsoport foglalkoztathatóságát elősegítő programokra is sor kerül, személyre szóló szolgáltatási csomagokat alakítanak ki számukra, valamint különböző felkészítő tréningeken vehetnek részt az aktív korú személyek. A képzések keretében a foglalkoztatáshoz szükséges alapismereteket, a munkaviszonyban maradáshoz hasznos készségeket sajátíthatják el, megismerhetik a csoportmunka előnyeit, vagy a tanulás tanulása tréningen praktikus stratégiákkal és stílusokkal találkozhatnak és csoportfoglalkozásokon gyakorolhatják is a megszerzett tapasztalatokat.

A projekt Lenti Város Önkormányzata konzorciumi vezetésével, hat községi önkormányzat - Csesztreg, Lovászi, Nova, Páka, Resznek, Zalabaksa -, a „Napsugár” Család- és Gyermekjóléti Központ és Szolgálat Lenti, Lenti és Térsége Vidékfejlesztési Egyesület és a Lenti és Vidéke Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. összefogásával valósul meg.

A projekt kezdete: 2018.02.01.
A projekt tervezett befejezése: 2020.07.31.

Az együttműködés keretében a több intézmény (pl. könyvtár, minibölcsőde) szervezetfejlesztése is megtörténik. Ahhoz, hogy minél inkább a mai kor elvárásainak megfelelő szolgáltatásokat tudjanak nyújtani az intézmények, elengedhetetlen a felkészült és rugalmas intézményi háttér kialakítása.

A projekt 30 hónapos időtartama során a helyi lakosság egészségprevenciós előadásokon hallhat hasznos információkat a betegségek megelőzéséről és a szűrővizsgálatok fontosságáról, valamint már zajlanak a mozgás programok a településeken, így pl. jóga, gyógytorna, általános torna, vagy akár pilates foglalkozásokon is térítésmentesen vehetnek részt az érdeklődők.

A vidéki lakosság összetartó erejét növelő eseményeket, közösségi programokat, roma kulturális napokat, sportrendezvényeket, önkéntes akciókat is szerveznek, faluszépítő tevékenységek zajlanak a következő években mint festés, takarítás, parkgondozás, szemétszedés.

A felnőttek közösségi életének újragondolása és az idősek közösségben tartása érdekében klubfoglalkozásokra (dalkörök, kézimunka klubok, stb.) kerül sor, a családosok számára játszóházakat szerveznek.

A jól tanuló és helyi közösségi életben aktív szerepet vállaló középiskolás vagy felsőoktatásban tanuló hallgatók számára Települési Talentum ösztöndíj érhető el, melyek már 2018-ban megpályázhatók. Kifejezetten a fiatalok számára is készülnek mozgás programokkal, az ő igényeiket kielégítően színpadi hip-hop tánc, társastánc vagy néptánc tanulásra van lehetőség.

 

További információ kérhető:

Kovácsné Kocsi Zsuzsanna szakmai vezető

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36-30/237-8645

Utoljára frissítve: 2019. szeptember 06., péntek 08:12

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tovább a kategóriában:

Képviselő testület

Lovaszi cimer

Kovács Ferenc polgármester

Testületi tagok:
András Csabáné alpolgármester
Cseke Lászlóné képviselő
Hóbor Róbert képviselő
Kovács Ágnes képviselő
Páli Tibor képviselő
Varga László képviselő

Elérhetőség: 06-30/237-1334

Roma Nemzetiségi Önkormányzat

Orsós Attila elnők
Károlyi Julianna eln.hely.
Orsós György képviselő

Elérhetőség: 06-30/393-7879

Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület

Kérjük támogassa adója 1%-ával egyesületünk tevékenységét!

Adószámunk: 18965605-1-20

 

Települési adatok

2023. január

0-17 éves 197
18-59 éves 636
60-99 éves 360
Összesen 1 193

Részletes adatok...


 Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata

Étlap 2024.04.01 - 2024.04.05-ig

Étlap 2024.03.25 - 2024.03.29-ig

 

Vasfüggöny Múzeum és Bunkerlátogatás

 ovohely

Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására. 

Felnőtt belépő: 1000 Ft/fő
Diák és nyugdíjas: 500 Ft/fő;

10 főtől felnőtt csoportoknak: 8000 Ft/csoport
Szünnap: vasárnap, hétfő
 
 Jelentkezés: bunkerlovaszi(a)gmail.com
+36 30 265 9614 (9:00 - 17:00)
Joomla templates by Joomlashine