Nyomtatás

Köszöntötték az időseket

Hagyományosan szépkorú lakóit köszöntötte a község önkormányzata. Ez alkalommal azonban egy különleges esemény színesítette a rendezvényt, Lovászi ugyanis Zalacsány községgel együtt elnyerte az Év Idősbarát Önkormányzata megtisztelő címet. A díjjal elismerő oklevelet, emléktáblát és pénzjutalmat is adnak az arra leginkább méltó önkormányzatoknak.

 Ezt a címet minden évben oda ítéli a Zala Megyei Önkormányzat annak a két legkiemelkedőbb községnek, akik a legtöbbet teszik idős lakóik érdekében. Az idősügyi tanács által megítélt díjat Bene Csaba a Zala Megyi Közgyűlés alelnöke adta át Léránt Ferenc polgármesternek és a Nagy Lászlóné polgármester asszonynak.

Az átadási ceremónia után a megszokott mederben folyt tovább az idős lakosok köszöntése, amelyben sor került a legidősebb hölgy és férfi polgár felköszöntésére is. A kulturális programot az óvodások és az iskolások műsorai indították, de fellépett az Olajbányász Nyugdíjas Egyesület énekkara, a Mixolid kamarakórus és a Zalaapáti Harmonikazenekar mellett a vendég Zalacsány kultúrcsoportja is.

Kérjük olvassa el a Zalai Hírlap tudósítását is az eseményről.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned