Nyugdíjas Klubok megyei művészeti találkozója Lovásziban

Sokat hallat magáról az Olajbányász Nyugdíjas Klub. Egyesület Tagjaik rendszeresen találkoznak, aktív közösségi életet élnek. Ezúttal immár 5. alkalommal hívták meg a megye nyugdíjas klubjait, hogy mutassák be mivel teszik színesebbé életüket. Minden meghívott csoport egy kis bemutatkozó fellépéssel készült. Ezúttal az énekkarok vették át a kulcsszerepet, de hoztak hangszeres produkciót és versmondókat is.

 Ez a rendezvény hagyományosan a tavaszi időszakban került a korábbi években megrendezésre. Az idén kicsit kicsúsztak az időből, ugyanis pályázati forrással próbálták a szervezők segíteni a színvonalas ellátást, azonban ez sikertelennek bizonyult. Ennek ellenére nem akarták megszakítani a mindig nagy sikert hozó találkozók sorát, így az önkormányzat hathatós segítségével és támogatók megkeresésével végül sikerült előteremteni az anyagi feltételeket. Azok a klubok akik már korábban is részt vettek a találkozón, mind lelkesen jelezték részvételi szándékukat, de megjelentek új vendégek is, akik remélhetően nem csalódtak a programban és a következő találkozókon már mint visszatérő vendéget fogadhatják őket. Ismét jelentkezett határon túli csoport is a szomszédos szlovéniai Hármashalom Népdalköre. A vendéglátókkal kiegészülve a késő délutánba nyúló műsorfolyamban végül 24 fellépő szórakoztatta a lelkes közönséget.

A vendégeket Cseresnyés Péter államtitkár országgyűlési képviselő, Bene Csaba a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Pácsonyi Imre a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke és Iványi Ildikó "Életet az éveknek" megyei szervezet alelnöke köszöntötte. Valamennyien megemlékeztek arról, hogy mennyire fontosnak tartják azt, hogy az idősebb polgártársak nem vonulnak vissza otthonuk magányába, hanem élénk közösségi életet folytatva élik nyugdíjas éveiket ápolják nemzeti örökségeinket, hagyományainkat. 

Természetesen a vacsora után zenés táncos esttel folytatódott a jó hangulatú találkozó. A résztvevők bebizonyították, hogy nemcsak a színpadon, de a táncparketten is képesek a korukat meghazudtolva szórakozni.
 

 

 

Utoljára frissítve: 2017. június 14., szerda 19:37

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Képviselő testület

Lovaszi cimer

Kovács Ferenc polgármester

Testületi tagok:
András Csabáné
Hóbor Róbert
Kovács Ágnes
Varga László
Léránt Ferenc
Páli Tibor

Települési adatok

2020. január

0-17 éves 174
18-59 éves 647
60-99 éves 337

Részletes adatok...


 Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata

Étlap 2020.07.13 - 2020.07.17-ig

Étlap 2020.07.06 - 2020.07.10-ig

 

Bunkerlátogatás

 ovohely

Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására. 

Felnőtt belépő: 500 Ft/fő
Diák és nyugdíjas: 300 Ft/fő;
6 éves korig ingyenes
10 főtől csoportoknak: 400 Ft/fő
 
Jelentkezés: lovaszionkormanyzat(a)gmail.com
+36 30 237 1334
Joomla templates by Joomlashine