Hogyan tanítsuk meg a macskát, hogy a szalonnabőrt is meg kell enni?

Lovászi legnépszerűbb orvosa a mindenki által méltán szeretett Takács doktor volt. Ő egy mindennel felszerelt orvosi rendelőt működtetett valaha, rendszeresen kisebb műtéteket is elvégzett. Még röntgengépe is volt! Ha valami meghibásodott, fogta a telefont és kérte az üzemi villanyszerelőket, hogy menjenek javítani.

Egy ilyen alkalommal, miután megtörtént a biztosíték cseréje, szólt a feleségének, hogy kínálja meg az urakat egy kis harapnivalóval és a kiváló saját termésű badacsonyi borral. A doktorné kitett a konyhaasztalra egy üveg bort és egy darab szalonnát, majd jó étvágyat kívánva ment a dolgára.

 

A két villanyszerelő komótosan falatozgatott, a szalonna bőrét a földre dobta az ott dörgölőző macskának. De annak bizony éppen nem volt étvágya, fitymálva nézegette csak.

 

- Na majd én megtanítalak, hogy a szalonnabőrt is meg kell enni! - kiáltott az egyik és a szerencsétlen macskát az asztali tűzhely sütőjébe dobta, rácsapva az ajtót. 


Abban az időben mindenütt folyamatosan éget a gáz sparheltben, mert szinte semmibe sem került! A meleg sütőben fürgén kapkodta a lábát az áldozat, egyre gyorsabb dobogás hallatszott! Amikor már egészen gyors pergést lehetett hallani, lecsapták a sütő ajtaját, a rémült macska pedig a csukott konyhaajtó üvegét áttörve menekült a szabadba.

 

- Na most már tudod, hogy a szalonnabőrt is meg kell enni! - mondta elégedetten a kínzója.


A doktorné utána még napokig szólítgatta a kedvencét, de a cic csak nem akart hazajönni, valószínűleg végleg kiszaladt a világból!

 

Ezt a történetet még az eredeti szereplők szájából hallottam többször is a munkahelyi beszélgetések során, amikor szemléletesen újra és újra eljátszották. Az állatvédők megnyugodhatnak, mára már mindketten az örök olajmezőkön cserélgetik a biztosítékokat.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Advent

Készítse fel lelkét az ünnepre.

Képviselő testület

Lovaszi cimer

Kovács Ferenc polgármester

Testületi tagok:
András Csabáné
Hóbor Róbert
Kovács Ágnes
Varga László
Léránt Ferenc
Páli Tibor

Települési adatok

2021. január

0-17 éves 179
18-59 éves 641
60-99 éves 340

Részletes adatok...


 Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata

Étlap 2021.11.15 - 2021.11.19-ig

Étlap 2021.11.08 - 2021.11.12-ig

 

Bunkerlátogatás

 ovohely

Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására. 

Felnőtt belépő: 500 Ft/fő
Diák és nyugdíjas: 300 Ft/fő;
6 éves korig ingyenes
10 főtől csoportoknak: 400 Ft/fő
 
Jelentkezés: bunkerlovaszi(a)gmail.com
+36 30 265 9614
Joomla templates by Joomlashine