Nyomtatás

Lakossági segítséget kérünk

A Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület kezdeményezésére két évvel ezelőtt emlékművet emeltünk azoknak a bátor lovászi férfiaknak, akik 1919 őszén fegyveres harccal űzték ki a betolakodó szerb csapatokat Lovásziból. 2016-ban ismét emlékezni kívánunk erre az eseményre, ezúttal nagyszabású kiállítással is. 


Ahhoz kérjük a segítségeteket, hogy az ismert személyekről fényképeket gyűjtsünk össze erre a célra. Már öt személyről sikerült a családtagok közreműködésével fényképekhez jutnunk, viszont a következő személyekről még szeretnénk fotókat találni. Az említett férfiak mindegyike valószínűleg az 1800-as évek végén születhetett. Ők: Bali József, Csóra Ferenc, Gajnik József, Göncz József, Horváth László, Kovács Sándor, Osvald József, Szabó János, Szokoli Ferenc, Varasdi János, Végh László, és valamennyien a mai Alsó-Lovászi területén laktak.
Akik képeit már megkaptuk: Györkös József, Födő József, Vitéz Furdi László, Szekszárdi János és Ternácz Sándor. Köszönet érte a családtagoknak, leszármazottaknak. Várjuk segítségeteket. 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned