Nyomtatás

Pályaválasztási hírlevél

SZERETNÉL RENDŐR LENNI?

- Gondoltál már arra, hogy mi leszel, ha nagy leszel?
- Esetleg nem csak munkára, hanem hivatásra, kiszámítható jövőre is vágysz?
- Érdekel más emberek sorsa?
- Szeretnél segíteni másokon?
- Tennél valamit, hogy jobb hely legyen az, ahol élsz?
- Nagy benned az igazságérzet?
- Szereted a kihívásokat, az összetett, változatos feladatokat?
- Szeretsz csapatban dolgozni?
- Szeretnél tartozni valahova, egy nagy család tagja lenni?

Ha legtöbb kérdésre igennel válaszoltál, akkor neked is figyelmedbe ajánljuk a rendőri hivatást, ahol mindezt megtalálhatod. Most itt az alkalom! A döntésedet nyílt napokkal szeretnénk megkönnyíteni, ahol betekinthetsz a rendőri élet mindennapjaiba, s gyakorló rendőröknek teheted fel kérdéseidet akár a rendőri hivatást, akár a jelentkezési, tanulmányi és egyéb feltételeket illetően.

HIVATÁS - SZOLGÁLAT - KARRIER

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság által folytatott toborzó kampány keretében várjuk azon érdeklődők jelentkezését, akik vállalják a rendészeti szakközépiskolai felvételi eljárást és az iskola elvégzését. Jelentkezhet, aki 18 évesnél idősebb, cselekvőképes, magyar állampolgár, állandó bejelentett belföldi lakóhellyel rendelkezik, büntetlen előéletű és életvitele kifogástalan, valamint egészségi, fizikai és pszichikai szempontból a rendőri hivatásra alkalmas.

ÚJ TÍPUSÚ RENDÉSZETI ÉLETPÁLYA

A 2015. július 1-jei szolgálati törvény (2015. évi XLII. törvény) módosítása keretében a rendőrség hivatásos állományának előmenetele, illetményrendszere és karrierlehetőségei lényegesen megváltoztak. Egy korábban példa nélküli új rendészeti életpálya kialakítása volt a cél, melynek teljes körű bevezetése jelenleg is folyamatban van. Az új szolgálati törvény három pillérre épülve (versenyképes illetmény- és előmeneteli rendszer, lakhatási támogatások rendszere és biztosítási konstrukció) nyújt stabil, biztos munkahelyet, az önálló élet megteremtésének feltételeit és az inaktív évekre megbízható gondoskodást a hivatásos állomány tagjai részére. A 40 évet átfogó karrierív vertikális és horizontális előmeneteli lehetőségeket egyaránt tartalmaz a rendőri hivatást választók számára. Ennek keretében egy olyan rendszer kidolgozására került sor, melyben a köz-szolgálatában eltöltött idő függvényében négyévente magasabb beosztási illetményre, továbbá a hivatásos szolgálatban töltött idő figyelembe vételével pedig – progresszíven növekvő mértékben – szolgálati időpótlékra jogosult az állomány tagja. A hierarchikus rendszernek köszönhetően a magasabb értékű munkakör ellátásához pedig magasabb illetmény társul. Az új típusú életpálya modell tehát tervszerű, belátható előmenetelt, a magánélet támogatását célzó szociális programokat, a nyugállományba vonulást követő gondoskodást biztosít a rendőri hivatást választóknak!

KÜLÖNLEGES KÖZSZOLGÁLATI JOGVISZONY

A szolgálati viszony az állam nevében eljáró rendvédelmi szerv és a hivatásos állomány tagja között létrejött különleges közszolgálati jogviszony sajátos jogosultságokkal és kötelezettségekkel. Aki a rendőri hivatást választja, önkéntes vállalás alapján, élethivatásként, szigorú függelmi rendben, akár életének és testi épségének kockáztatásával és egyes alapjogai korlátozásának elfogadásával teljesíti szolgálatát. Cserébe változatos kihívásokat, aktív csapatmunkát igénylő tevékenységeket végezhet. A Rendőrség alapvető feladata a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme. A Rendőrség védelmet nyújt az életet, testi épséget, a vagyonbiztonságot közvetlenül fenyegető vagy sértő cselekményekkel szemben, felvilágosítást és segítséget ad a rászorulóknak. A rendvédelmi hivatás alapelvei a hűség, a nemzeti érdek előnyben részesítése, a méltóság és a tisztesség, az előítéletektől való mentesség, a pártatlanság, a szakszerűség, az együttműködés és az arányosság.

RENDŐRRÉ VÁLÁS LEHETŐSÉGEI

Az egyes rendőri beosztások, munkakörök betöltéséhez legalább középiskolai érettségi és rendészeti szakközépiskolai végzettség vagy felsőfokú rendészeti végzettség (Nemzeti Közszolgálati Egyetem) szükséges. A tiszthelyettesi és zászlósi beosztások ellátásához megszerzendő rendészeti szakközépiskolai képesítéshez (Zala megyéhez legközelebb eső rendészeti szakközépiskola a Körmendi Rendészeti Szakközépiskola) egy speciális felvételi eljáráson kell részt venni, amely orvosi, pszichológiai, fizikai erőnléti, valamint műveltségi alkalmassági tesztből és feladatokból áll. A sikeres felvételi eljárást és a kifogástalan életvitel ellenőrzést követően nyerhetnek felvételt a pályázók a választott rendészeti szakközépiskolába. A képzés nappali iskolai rendszerű, két év időtartamú, mely magában foglalja a rendőrség szerveinél töltött gyakorlatot is. A képzést eredményesen befejezők a rendőrség állományába kerülnek. A rendészeti szakközépiskolába jelentkezők számára biztosítjuk a B kategóriás vezetői engedély térítésmentes megszerzését, az állami nyelvvizsga bizonyítván megszerzéséhez pénzbeli hozzájárulást nyújtunk. Emellett ösztöndíj, tanulói juttatások és szociális támogatások (kollégiumi elhelyezés, háromszori étkezés kedvezményes biztosítása) illetik meg a szakközépiskola tanulóit.

A rendőrség támogatja azon roma származású fiatalokat is, akik gimnázium vagy szakközépiskola 10-12. évfolyamán tanulnak, vagy szakmunkás bizonyítvány megszerzése után vállalják a középiskolai érettségi megszerzését, majd ezt követően a rendészeti szakközépiskolába, vagy Nemzeti Közszolgálati Egyetemre kívánnak jelentkezni. A támogatás megszerzéséhez pályázat benyújtása szükséges. A feltételeket és a lehetőségeket tartalmazó pályázati kiírások minden év májusában jelennek meg, melynek jelentkezési határideje július hónap.

HOGYAN JELENTKEZHETEK?

Ha a fenti tájékoztató felkeltette érdeklődésedet, ha hivatásos szolgálat vállalása kihívást jelent számodra, munka helyett hivatást szeretnél, szeretsz csapatban dolgozni, érdekelnek a folyamatosan megújuló kihívások és jövődet a rendőrség kötelékében képzeled el, jelentkezz rendőrnek!
Az ehhez szükséges jelentkezési lap a rendészeti szakközépiskolák és a rendőrség honlapjáról letölthető. A jelentkezési egységcsomag részletes tájékoztatót is tartalmaz.

 

További információhoz az alábbi elérhetőségeken juthatsz:

 

www.arszki.hu

www.rendeszkepzo-kormend.hu

www.mrszki.hu

www.szrszki.hu

www.police.hu/a-rendorsegrol/kepzes

 

 

Körmendi Rendészeti Szakközépiskola nyílt napja:

 

9900 Körmend, Alkotmány u. 5.

 

2015. november 26-án 10.00.-13.00.

2015. december 15-én 10.00.-13.00.

2016. január 13-án 10.00.-13.00.

 

 

Rendőrségi nyílt napok Zala megyében:

 

2015. december 3. Zalaegerszegi Rendőrkapitányság 8900 Zalaegerszeg, Kossuth u. 45-47.

2015. december 8. Nagykanizsai Rendőrkapitányság 8800 Nagykanizsa, Király u. 49.

2015. december 10. Keszthelyi Rendőrkapitányság 8360 Keszthely, Deák F. u. 31.

Lenti Rendőrkapitányság – szervezés alatt.

 

 

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat:

 

Buti Krisztina r. őrnagy

Telefon: 92/311-510 (2494 mellék)

Mobil: +3670/396-2919

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:

2016. FEBRUÁR 15.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned