Nyomtatás

Községünkbe látogatott a Veterán Autó-motor találkozó mezőnye

Mint azt előre jeleztük, a XX. Zalamenti Veterán Autó-motor találkozó résztvevői túraversenyük közben községünket tisztelték meg azzal, hogy az Önkormányzati étteremben fogyasztották el ebédjüket. Ennek eredményeképpen az étterem környékét ellepték a szebbnél szebb, jól karbantartott veterán autók és motorok.

 Több nagyon régi járművet is megcsodálhattak a nézelődők, de nagyon sok olyat is láthattak, amelyek az idősebbek számára közeli ismerősök voltak. Néhány évtizede még a féltett családi autó, mindenki szeme fénye, szinte családtag volt. Aztán az idő múlásával pénznyelő rozsdakupaccá vált, hogy aztán egy sikertelen műszaki vizsga után a bontóban, vagy valamelyik még ebben is értéket sejtő gyűjtő udvarán végezze.

Valamennyi közös jellemvonása az volt, hogy látszott rajtuk a tulajdonos féltő gondoskodása és szeretete. Kívül belül szépen kiglancolva, ablakukban a fontosabb műszaki paramétereket tartalmazó lappal járták körbe a megyét, az egyes állomásokon tréfás, vagy komoly kihívásokat teljesítve. A nagy meleg ellenére könnyedén kapaszkodtak fel a domboldalra, nyoma sem látszott rajtuk a mai kor autóira is sokszor jellemző olajfolyásnak, ápolatlanságnak. Ezúton is köszönet a szervezőknek. Reméljük a következő alkalommal is ellátogatnak hozzánk, ezekkel a gyönyörűségekkel.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned