Falukarácsony

A hosszú évek óta fenálló hagyomány szellemében ismét a Művelődési Házba hívta a község lakóit a Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület. Az ünnep előtti utolsó vasárnap tartották meg a közös megemlékezést, hogy együtt is átéljék a legszentebb ünnep élményét. Ezúttal is sokan készültek, hogy megmutassák tehetségüket a közösség előtt.

Mint korábbi híradásainkban már elmondtuk, a képviselő testület tagjai gyújtották meg az adventi kuszorú gyertyáit az elmúlt vasárnapokon. Az utolsó gyertyát a Falukarácsony nyitásaként Léránt Ferenc polgármester és neje gyújtotta meg, majd köszöntötték a vendégeket. Hagyományosan a legkissebbek, az óvodások kezdték el az ünnepi műsort, majd jöttek sorban a fellépők. Ezúttal is voltt vendég szereplője a műsornak, Kuszik Melitta személyében, aki Csesztregről érkezett, hogy az itteni közönségnek is bemutassa énektudását.

A Buda Ernő Általános Iskola színjátszó csoportja egy igen színvonalas produkcióval mutatkozott be Kovácsné Soós Veronika rendezésében. Őket ismét egy vendég fellépő követte Lelkes András személyében, aki viszont nem annyira vendégként tisztelte meg a rendezvényt, hiszen hosszú évek óta rendszeres szereplője a faluszínház csapatának, akik ezúttal is egy karácsonyi jelenettel készültek. 

Természetesen nem maradhatott el a Mixolid kamarakórus és a Nyugdíjas klub énekkara sem a fellépők sorából, de említést érdemel még Lukács Izabella és Kremzner Renátó is.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a Falukarácsony ismét elérte célját és lelkiekben feltöltődve készülhetnek a község lakói az ünnepekre, akiknek a honlap szerkesztői is örömökben gazdag, áldott, békés Karácsonyt kívánnak!

 

Utoljára frissítve: 2014. december 26., péntek 17:48

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Képviselő testület

Lovaszi cimer

Kovács Ferenc polgármester

Testületi tagok:
András Csabáné
Hóbor Róbert
Kovács Ágnes
Varga László
Léránt Ferenc
Páli Tibor

Települési adatok

2020. január

0-17 éves 174
18-59 éves 647
60-99 éves 337

Részletes adatok...


 Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata

Étlap 2020.08.10 - 2020.08.14-ig

Étlap 2020.08.03 - 2020.08.07-ig

 

Bunkerlátogatás

 ovohely

Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására. 

Felnőtt belépő: 500 Ft/fő
Diák és nyugdíjas: 300 Ft/fő;
6 éves korig ingyenes
10 főtől csoportoknak: 400 Ft/fő
 
Jelentkezés: lovaszionkormanyzat(a)gmail.com
+36 30 237 1334
Joomla templates by Joomlashine