Ökörfarokleves

Hozzávalók: 

2 marhafarok,
10 dkg füstölt szalonna vagy füstölt sonka (nyers),
3 vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 zeller, 1 babérlevél,
kevés kakukkfű,
2 szegfűbors, 5 szem feketebors,
1 szerecsendió virág,
1 dl fehérbor,
ételizesítő, só

Elkészítés: 

 

A farkat megtisztítom a faggyútól és az ízeknél feldaramolom. Bő vízben, lassú forrással félpuhára főzöm. Beleteszem a finomra vágott hagymát, a füstöltszalonnát, a hagymákat egészben héjastul, a fokhagymát, a fűszereket és egy kevés sót. A végén beleöntöm a bort és kész.

Utoljára frissítve: 2015. április 06., hétfő 09:48

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tovább a kategóriában:

Képviselő testület

Lovaszi cimer

Kovács Ferenc polgármester

Testületi tagok:
András Csabáné
Hóbor Róbert
Kovács Ágnes
Varga László
Léránt Ferenc
Páli Tibor

Települési adatok

2020. január

0-17 éves 174
18-59 éves 647
60-99 éves 337

Részletes adatok...


 Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata

Étlap 2020.11.23 - 2020.11.27-ig

Étlap 2020.11.30 - 2020.12.04-ig

 

Bunkerlátogatás

 ovohely

Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására. 

Felnőtt belépő: 500 Ft/fő
Diák és nyugdíjas: 300 Ft/fő;
6 éves korig ingyenes
10 főtől csoportoknak: 400 Ft/fő
 
Jelentkezés: lovaszionkormanyzat(a)gmail.com
+36 30 237 1334
Joomla templates by Joomlashine