Nyomtatás

Ököruszájleves

Hozzávalók: 

1 kg ököruszály,
1 l húsleves,
30 dkg leveszöldség,
késhegynyi kakukkf?,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 babérlevél, 8-10 szem bors,
1 kupica konyak,
1 kanál zsír,
1 kanál liszt,
1 kanál vaj,
1 tojás,

Elkészítés: 

 

A farkat az ízeknél feldaramolom és a zsírral és a hagymával tepsiben sárgára pirítom. Felöntöm a húslevessel, beleteszem a fűszereket és a sót és puhára főzöm, utána leszűröm. Lezsírozom, a konyakkal megbolondítom, utánasózom. A vajból, a lisztból és a tojásból galuskát készítek és a levesben tálalom.

Utoljára frissítve: 2015. április 06., hétfő 09:48

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned