Nyomtatás

Ördögi chili

Hozzávalók: 

(2 személyre)

·                             40 dkg darált marhahús,

·                             5 dkg füstölt szalonna,

·                             25 dkg morzsolt csemege kukorica, 

·                             2 doboz Bonduelle vörösbab, 

·                             3 gerezd fokhagyma, 

·                             só, bors, késhegynyi chillipor,

·                             1 kávéskanál cukor, 

·                             3 evőkanál sűrített paradicsom, 

·                             1 nagy fej vöröshagyma,

·                             5-6 db száraz hegyes erős kis chillipaprika.

Elkészítés: 

Az apróra vágott füstöltszalonnát az apróra vágott vöröshagymával együtt kis olajon megpároljuk. Beletesszük a darált húst, és erős lángon, állandóan kevergetve kb. 8-10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a chilliport, a borsot, a sűrített paradicsomot, a kávéskanál cukrot, hozzáöntünk cca. 1 dl. vizet és még néhány percig tovább pároljuk.

 

A konzervbabot és a kukoricát óvatosan hozzákeverjük a húshoz, és együtt pároljuk kis lángon, kevergetés nélkül, hogy a bab össze ne törjön. Tálaláskor, díszítésként a tálalóendényben lévő chillibe beleszúrkáljuk a száraz chillipaprikákat, úgy hogy a hegyes végük álljon ki az ételből.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned