Nyomtatás

Céklás halsaláta

Hozzávalók: 

Fél üveg pácolt hal (ruszli), 
1 ecetes uborka, 
15 dkg ecetes cékla, 
1 ek. cukor, 
1 dl. majonéz, 
1 pohár tejföl, 
apróra vágott zöldpetrezselyem, 
csipetnyi só és bors,

Elkészítés: 

 

A céklát lecsepegtetem és felcsíkozom. A halakat kiveszem a pácból (a hagyma most nem kell), hosszában kettévágom, gerincét eltávolítom, farkát levágom, majd kétcentis darabokra vágom. A majonézt összekeverem a sóval, borssal, cukorral, tejföllel, petrezselyemzölddel, a céklával és a felkarikázott uborkával. A végén belekeverem a a halat, majd legalább fél napra behűtöm. Tálalás előtt újra átkeverem.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned