Nyomtatás

Dunai halászlé vegyes halból

Hozzávalók: 

1 kg vegyes hal, 
15 dkg hagyma, 
3 dkg paprika, 
2,5 dkg só, 
5 dkg paradicsom, 
5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 
5 dkg burgonya, 
4 adag kockatészta, 
2-3 cseresznyepaprika,

Elkészítés: 

 

A megtisztított halat darabokra vágom és egy lábasba teszem. A hagymát apróra vágom, a sóval, a paprikával, a paradicsommal, a paprikával, a kockára vágott burgonyával együtt a halra dobom. 3 liter vízzel felöntöm, beleteszem a cseresznyepaprikát. Erős tűzön 40 percig forralom. A halat kiszedem, a levét leszűröm és kockatésztát főzök ki benne. Erre tálalom a levet és a főtt halat.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned