Nyomtatás

Hortobágyi halászlé

Hozzávalók: 

2 kg ponty, vagy vegyes hal, 
2-4 db halfej, 
200 g vöröshagyma, 
1 db zöldpaprika, 
1 db burgonya, 
1 db paradicsom, 
fűszerpaprika, 
liszt, 
tojás, 

Elkészítés: 

 

A megtisztított halat ujjnyi szeletekre vágjuk, lesózzuk. A halfejet szeletelt vöröshagymával, zöldpaprikával, burgonyával, paradicsommal, hideg vízben feltesszük főzni. Amikor a habját elforrta, meghintjük fűszerpaprikával, sózzuk és kb. 1,5-2 órát lassan forraljuk, majd leszűrjük. Közben a lisztből és a tojásból gyúrt tésztát készítünk, széles metéltet vágunk belőle, kifőzzük leöblítjük. A leszűrt halalaplébe belefőzzük a haldarabokat. A főtt tésztát tálba tesszük, rámerjük a forró halászlevet és a haldarabokat

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned