Gombás farka

Hozzávalók: 

1 marhafarka, 
10 dkg füstölt szalonna, 
15 dkg zsír, 
8 dkg vöröshagyma, 
20 dkg sárgarépa, 
10 dkg gyökér, 
4 dkg liszt, 
2 g ?rölt bors, 
1 tk. szemesbors, 
mustár, 
1 leveskocka, 
25 dkg erdei gomba, 
2 babérlevél, 
2 dl tejföl, 
1 citrom, 
cukor, só, 
páclé

Elkészítés: 

 

A leveskockából egy csésze vízzel húslevest készítek. A farkat hártyáitól megtisztítom, az ízeknél feldarabolom, kevés zsíron körbesütöm, a húslevessel locsolgatva párolom. Zsírban kisütöm a kockázott szalonnát, megpirítom a hagymát, a karikákra vágott zöldséget, illetve a felcikkezett gombát, babérlevéllel, citromlével felforralom és puhára párolom. Liszttel megszórom, barnára pirítom, a húsra öntöm és babérlevéllel, törött borssal puhára párolom. Tejfölözöm, Krumpligombóccal tálalom.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Advent

Készítse fel lelkét az ünnepre.

Képviselő testület

Lovaszi cimer

Kovács Ferenc polgármester

Testületi tagok:
András Csabáné
Hóbor Róbert
Kovács Ágnes
Varga László
Léránt Ferenc
Páli Tibor

Települési adatok

2021. január

0-17 éves 179
18-59 éves 641
60-99 éves 340

Részletes adatok...


 Az Önkiszolgáló Étterem menüajánlata

Étlap 2021.11.15 - 2021.11.19-ig

Étlap 2021.11.08 - 2021.11.12-ig

 

Bunkerlátogatás

 ovohely

Kedves látogatóink számára lehetőséget biztosítunk a légópince idegenvezetéssel történő látogatására. 

Felnőtt belépő: 500 Ft/fő
Diák és nyugdíjas: 300 Ft/fő;
6 éves korig ingyenes
10 főtől csoportoknak: 400 Ft/fő
 
Jelentkezés: bunkerlovaszi(a)gmail.com
+36 30 265 9614
Joomla templates by Joomlashine