Nyomtatás

Magyaros rántott csirkecomb

Hozzávalók: 

4 rántani való csirke-alsócomb
8-10 nagy gerezd fokhagyma
tej
1 kisebb vöröshagyma
2 kicsi egész tojás
liszt
zsemlemorzsa

őrölt feketebors
pirospaprika

Elkészítés: 

Sütés előtti este hosszúkás tálba,
egymás mellé fektetjük a megmosott csirkecombokat. Legkevesebb 6 gerezd
fokhagymát lereszelünk vagy szétzúzunk (esetleg vegyesen), és kb. 4 dl
tejjel jól elkeverjük. Ezt ráöntjük a combokra úgy, hogy legalább félig
ellepje azokat. Szükség esetén pótoljuk a tejet, de ilyenkor kanállal
párszor belekavarunk a tálba. A másnapi sütésig hűtőszekrénybe téve,
lefedve, s néhány óránként megfordítva pácoljuk a combokat.

 

 
Közben készül a köret is

Sütés előtt fél órával konyharuhával leitatjuk a tejet a húsról, majd
megsózzuk, megborsozzuk (a bőre alatt is!), és állni hagyjuk.

Addig elkészítjük a panírt: mély edényben felverjük az egész
tojásokat, belereszeljük a lehéjazott vöröshagymát és a maradék
fokhagymagerezdeket.

Egy tányérba lisztet szórunk (kb. 5 dkg), egy másikba pedig
zsemlemorzsát (kb. 8 dkg), utóbbihoz pedig belekeverünk egy teáskanál
őrölt pirospaprikát.

 

A fél óra elteltével bepanírozzuk a combokat: először lisztbe, aztán a
hagymás tojásba, végül a paprikás zsemlemorzsába forgatjuk, utóbbit
kicsit rá is nyomkodjuk, majd sütésig tálcára tesszük.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned