Nyomtatás

Hagymás tekercs

Hozzávalók: 

1 kg liszt
1 tojás
1/2 l tej
5 dkg élesztő
1 dl olaj
1 kanál zsír
3 kanál tejföl
kevés só, cukor

Elkészítés: 

 

A hozzávalókat összegyúrjuk 4 cipóra vágjuk.
20 dkg szalonnát apró
kockára vágunk és megpirítjuk. Kiszedjük, majd a zsírjába 1 vagy 2 db
hagymát belereszelünk és megdinszteljük.
10 dkg margarint megolvasztva a téglalap alakúra nyújtott tésztára kenjük.
A hagymával megkenjük a tésztalapokat és megszórjuk szalonnával.
Felcsavarjuk mint a bejglit és 3 cm széles srég vagy háromszögletű darabokra vágjuk.
A tetejét megkenjük tojással és reszelt sajtot szórunk rá
Kisütjük mint a kelt tésztát.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned